Over Lister Petter

Motor ConstructiewerkplaatsLister Petter is gevestigd in Gloucestershire in Engeland en heeft naast haar eigen vestigingen in de VS, Frankrijk, India en China een wereldwijd dealer netwerk.

Lister heeft een enorme verscheidenheid aan producten gefabriceerd in haar nu al meer dan 140 jarige bestaan. Na de oprichting in 1867 is het bedrijf begonnen met het maken van landbouwwerktuigen zoals graan pellers, grond rollen, paarden drinkbakken en ketting eggen. Rond 1890 hield men zich voornamelijk bezig met de productie van de “Dursley Pedersen” fietsen en zuivel apparatuur, met name room afscheiders werden in grote aantallen geleverd.

In het begin van de 20e eeuw is men begonnen met het produceren van benzine motoren in 1929 gevolgd door de dieselmotoren. Vanaf dat moment begonnen de dieselmotoren de markt te veroveren en om die reden is men rond 1960 gestopt met het produceren van benzine motoren.

Pand Lister PetterVandaag de dag produceert en ontwikkeld Lister-Petter dieselmotoren en -aggregaten voor een breed scala van toepassingen, gebaseerd op innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid, en is nog steeds steeds gevestigd in Dursley.

Met vele miljoenen van motoren gebouwd, de toepassingen en locaties waar u Lister Petter producten ziet is opmerkelijk. De basis van dit succes is de voortdurende focus op het produceren van producten die de verwachtingen van de klant overtreffen met het accent op een flexibel ontwerp en betrouwbare werking.

Direct contact opnemen