De zon als oplossing

Twello 27-05-2014,

De nieuwe Lister Petter LWA en LAT serie aggregaten zijn uitermate geschikt voor het aandrijven van irrigatie-apparatuur.
Brandstofverbruik en duurzaamheid op lange termijn is een must voor deze toepassing en de Lister Petter aggregaten worden met succes toegepast bij installaties op afgelegen locaties waarbij de onderhoudskosten vanwege de reiskosten hoog zijn.

Irrigatie-toepassingen vragen om een generator die soms meerdere dagen achter elkaar draait om daarna in standby modus te gaan totdat er meer water nodig is.Het stroomverbruik van het besturingspaneel welke  gemonteerd is op de Lister Petter aggregaten generator range is klein, maar na enkele dagen zal de capaciteit van de batterij worden beïnvloed.Deze ontlading van de accu vermindert uiteraard de betrouwbaarheid van het aggregaat.

Het probleem is door Lister Petter opgelost door toevoeging van een zonnepaneel special voor  aggregaten bestemd voor gebruik in afgelegen gebieden .Het zonnepaneel heeft een uniek ontwerp met laag profiel en is rechtstreeks verlijmd op het dak van het aggregaat. Het zonnepaneel wordt middels een speciale regelaar aangesloten om overladen en het terugvoeden via de dynameo te voorkomen.Ondanks dat er slechts een paar Ampère nodig is om de accu te onderhouden is gekozen voor een zonnepaneel met een vermogen van 52 Watt. Dit paneel wordt immers horizontaal gemonteerd wat in de meeste situaties niet ideaal is.

Bovenstaande oplossing is inmiddels op verschillende locaties toegepast en succesvol gebleken.

Er is ook een 63 watt paneel compleet met aluminium montage frame beschikbaar voor stationaire toepassingen waarbij juiste draairichting naar de zon mogelijk is.

Direct contact opnemen